Pel maig cada dia un raig . . . de jazz. Comencem amb l’American Jazz Orchestra, dirigida per John Lewis, acompanyant Benny Carter en una composició del saxofonista que es titula ‘Central City sketches’. Seguim amb una col·laboració entre Harry “Sweets” Edison i Eddie Lockjaw Davis.

A continuació trobem Milt Jackson amb un disc a nom propi, ‘Sunflower’, en què compta amb Ron Carter al baix i Billy Cobham a la bateria, que donen pas a l’extraordinària Shirley Horn i el seu disc ‘I remember Miles’, evidentment dedicat a Miles Davis i amb el qual va guanyar un Grammy.

Bones notícies! S’han presentat dos festivals: el de Terrassa, amb dos caps de cartell: La Locomotora Negra, que hi fa parada dins de la seva gira de comiat, i el gran Billy Cobham, que hi presentarà el seu nou quartet europeu.

El segon festival és el Mas i Mas, que es celebrarà a Barcelona durant el mes d’agost i que recuperem després d’estar aturat a causa de la pandèmia.

Ja a la recta final del programa, hi haurà Dexter Gordon a començaments de la dècada dels 60 i acabarem amb dos pianistes, Keith Jarret, que aquesta setmana fa 76 anys, i Mary Lou Williams, una pionera, quan fa 111 anys que va néixer.

Recupera el programa aquí: