Namina Un Udol

L”Àrtic’ presenta en primícia el videoclip ‘Damunt del genoll’, un dels temes que formen part del proper disc de la cantautora catalana d’origen brasiler Natàlia Miró do Nascimento, més coneguda com a Namina. Es titularà “Un udol” i, tot i que no té encara data definida de sortida, veurà la llum aquest 2021.

‘Damunt del genoll’ és alhora una cançó de Namina, un curt d’animació i una poesia. La seva lletra ja va sortir publicada al seu llibre disc ‘Ens endurem el vent’ (2019) i la cançó s’ha pogut escoltar en alguns dels directes de Namina.

A principis del 2020, poc abans del primer confinament, la cantautora va poder fer una gravació del piano de Xevi Matamala al Conservatori de Manresa. Un any després es van gravar les veus de Namina i la trompeta de Pep Gol, entre Moià i Barcelona. La peça audiovisual que estrena l”Àrtic’ ha estat feta a quatre mans: les il·lustracions de Namina i l’edició i muntatge audiovisual de Pep Gol.

La cançó és una de les peces més íntimes i autobiogràfiques de Namina. El seu procés de creació —de la lletra, de la música i de les il·lustracions— ha estat catàrtic, però també dolorós.

Damunt del genoll‘ parla de l’abús amagat, de l’abús “petit”, de l’abús compartit que hem patit tantes”
Namina