Dins de l’escena musical catalana actual hi trobem el que alguns mitjans ja han anomenat pop de butxaca, i és aquí on trobaríem a Sócunbohemio. El projecte d’Artur Viñas busca sempre la tendresa en el que podria ser la pura imatge del cantautor català del 2023. Aquest mateix any ha publicat l’àlbum “Contes de les quatre estacions”, però arriba a l’‘Habitació 910’ amb un senzill nou, ‘El món s’acaba aquí’, que ens presenta en directe.

L’Alex Marteen, icona drag de la Ciutat Comtal, també està d’estrena: la setmana passada va veure la llum “Meseta”, el seu nou EP, en què es recullen vivències pròpies dels darrers anys, d’un temps en què, per coses de la vida, es va trobar recorrent la península gairebé setmanalment. Pop electrònic amb lletres ben intenses que també fa sonar en directe al nostre plató. I li plantegem una pregunta: amb quins personatges públics faria un “road trip” ibèric ara?

I Víctor Amat ens proposa acabar amb la idea “happy flower” de l’autoestima. El títol del seu primer llibre ja ho resumeix tot bastant bé: ‘Psicología punk. Contra el pensamiento positivo y naif’. I és que, per estrany que pugui sonar, el positivisme gratuït pot arribar a ser tòxic!

La màquina del temps, aquesta setmana, ens proposa repassar quines cançons eren número 1 en aquestes dates en les darreres tres dècades, ja fos als Estats Units o al nostre país. Així que farà sonar des de Robbie Williams o Ariana Grande fins a Los del Río i David Bisbal!

Però, tornant al present, cal destacar el nou tema del “somni català”, la Julieta, que ha estrenat a les Gallery Sessions. La seva amiga Mushkaa també està d’estrena i ens porta un tema titulat ‘Habibi’. I la col·laboració més inesperada ens l’ofereix Pharrell Williams, que ha convidat Rauw Alejandro i Swae Lee al seu nou senzill.

I si a aquestes altures encara no teniu clar què regalar per Nadal o per a un amic invisible, us ho posem fàcil: la nostra aposta és que regaleu música! Ja sigui en format físic o bé unes entrades per gaudir plegats d’un concert. No us perdreu l’Agenda Pop amb les millors idees!

Escolta el programa aquí:

Llista de reproducció: