(ACN) Després de cinc anys de silenci discogràfic, Sopa de Cabra ha anunciat que el novembre del 2024 publicarà un disc i farà una gira. La banda liderada per Gerard Quintana llançarà ‘Ànima’, un àlbum de cançons inèdites, en què cada tema comptarà amb la col·laboració d’un artista que el conjunt creu que “té ànima”. Està previst que a partir de gener el grup avanci alguns dels singles del dissetè disc de la seva carrera.

D’altra banda, els Sopa de Cabra oferiran l’any que ve una gira fins al març de 2025 amb un nombre limitat de concerts que es donaran a conèixer properament. La gira suposarà el retorn de la formació als escenaris després de la gira de celebració dels 30 anys de ‘Ben endins’.

La trajectòria dels Sopa de Cabra

Creadors de diversos himnes del rock en català, el 2001 van publicar ‘Plou i fa sol’, el seu disc de comiat acompanyat d’una gira fins a separar els seus camins. Una dècada després, van anunciar que tornaven a actuar junts en un concert al Palau Sant Jordi per celebrar el 25è aniversari de la banda. L’alta demanda els va fer concretar dues actuacions més al mateix escenari i d’altres a Palma, Tarragona i Girona.

El 2015 van anunciar en una actuació a Girona que publicarien un disc, ‘Cercles’, que va veure la llum l’any següent. El febrer del 2020 el grup va tornar amb ‘La gran onada’, l’últim que ha nascut del grup.