granola esmorzar saludable

La idea és allunyar els infants dels productes processats al màxim possible. L’elecció d’ingredients i receptes impacta directament en la salut dels infants i la sostenibilitat del planeta.

A casa podem organitzar menús molt ràpidament amb productes frescos, de temporada i proximitat. No oblidem els esmorzars, els berenars i el seu desig natural de menjar dolç.

La cuinera Marta Gil ens proposa des de l’Aula de Cuina del Mercat de la Boqueria aquesta recepta saludable, original i fàcil de fer. L’acompanya Pilar Benítez, experta en nutrició energètica, que recomana ingredients com les fruites deshidratades (com ara les figues o els nabius), fruits secs que ens aporten vitamines, proteïnes i antioxidant, i llavors i cereals, que aporten hidrats i proteïna.

1. Recepta a base de granola casolana

Ingredients

  • 200 g d’avena en flocs
  • 25 g d’ametlla
  • 25 g de nous
  • 25 g d’avellana
  • 50 g de llavors variades
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva
  • 50 ml de mel
  • 1 cullereta de cafè de canyella
  • 25 g de fruita seca
  • sal 

Podem afegir figues seques i nabius a la base un cop feta, perquè d’aquesta manera no es cremin i perdin valors nutritius i, a més, donarem valor energètic a la granola.

Preparació

  • Escalfem el forn a 140º.
  • Barregem l’avena, la fruita seca i les llavors en un bol gran i hi posar sal.
  • Barregem l’oli i la mel en un bol petit.
  • Hi afegim la mel i l’oli al bol gran i ho barregem amb les mans.
  • En un paper vegetal de forn posarem la granola al forn durant 5 minuts.
  • Ho deixem refredar dins el forn fins que estigui cruixent.
  • Hi afegim la fruita seca tallada (figues i nabius).
  • Quan estigui fred ho guardem en un recipient de vidre.

Una recepta fàcil i ràpida ideal per esmorzar o berenar combinada amb iogurt o compotes. També ens pot servir piscolabis per prendre entre hores.

Recepta granola

2. Recepta de la compota de poma

Ingredients

  • 2 quilos de poma àcida
  • 50 ml de suc de poma sense sucre
  • 1 canyella de branca
  • pell de llimona
  • concentrat líquid de poma (opcional)

Preparació

  • Pelem les pomes i hi traiem el cor.
  • Afegim en una cassola la poma tallada, una mica de suc de poma i la canyella.
  • Ho bullim i baixem el foc al mínim mentre ho removem perquè no s’enganxi.
  • Ho deixem 1 hora a foc lent.
  • Hi afegim la fruita seca i el líquid de la poma.
Recepta compota poma

Podeu aprofitar la pell de la poma per deshidratar-la al forn i fer unes xips de poma, molt rica en fibra.

3. La importància del pa en un entrepà

L’experta en nutrició Pilar Benítez argumenta que un bon pa ha d’estar fet amb farina integral sense refinar, perquè és la que té més nutrients. Aconsella congelar els entrepans sense fer servir plàstics, i optant per congelar-lo en un tàper. També recomana sucar amb tomàquet i oli abans de congelar-lo i farcir l’entrepà amb un aliment ric en proteïna.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a