Gastronomia i solidaritat. Aquest és l’objectiu de la 8a edició de la Tapa Solidària, que ha arrencat aquest dissabte al restaurant Disfrutar, del carrer de Villarroel. Durant quatre mesos, fins al 13 de gener, 70 de restaurants escullen una tapa de la seva carta i destinen 50 cèntims de cadascuna al projecte Vincles, del Casal dels Infants del Raval .

La directora del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, ha explicat que “una iniciativa com la Tapa Solidària és quelcom que costa molt de començar i encara més que duri durant vuit anys” i que “és una iniciativa solidària que ens garanteix una difusió com a entitat i uns recursos”. Lluís Prats, impulsor Tapa Solidària ha comentat que una iniciativa com aquesta serveix per “fer d’altaveu del casal i de totes les iniciatives i feina que fem, i reivindicar aquesta feina que s’està fent, visualitzar mancances i recaptar diners”.

La Tapa Solidària és una iniciativa impulsada pels grans xefs de la cuina catalana, i que destina els ingressos a aquest projecte del casal, que tracta de donar acompanyament a les mares amb fills menors de tres anys que estan en situació d’exclusió social.

En l’edició de l’any passat es van recaptar més de 23.000 euros i van participar-hi 83 restaurants i al llarg dels últims vuit anys s’han recaptat al voltant de 170.000 euros.