Et proposem una recepta de tardor per cuinar a casa, ideal si tens convidats que opten per la dieta amb aliments d’origen vegetal, el “plant based diet”. Una alimentació saludable passa per consumir molts productes vegetals de temporada i descartar els productes ultraprocessats de la nostra dieta.
La cuinera Marta Gil ens proposa des de l’Aula de Cuina del Mercat de la Boqueria aquesta recepta saludable, original i fàcil de fer, acompanyada del periodista expert en nutrició Adam Martín.
Un estofat tradicional, però substituint la proteïna animal d’una vedella pel seitan, un producte elaborat a partir del gluten del blat que conté molta proteïna. I també… consells de quins aliments de temporada trobem als mercats per a una alimentació sostenible.
Ingredients: Estofat de seitan amb bolets
- 1 bola de seitan de 250 g
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 150 g de rossinyols
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- brou de verdures
- sal
- oli
Preparació: Estofat de seitan amb bolets
- Tallem la ceba a la ploma.
- Afegim la ceba a la cassola amb brou d’aprofitament de verdures.
- Marquem el seitan tallat, les pastanagues i els bolets.
- Afegim el seitan i les pastanagues a la cassola amb la ceba.
- Hi afegim brou fins just cobrir-ho.
- Hi afegim les herbes aromàtiques.
- 45 minuts a foc lent.
- Hi incorporem els bolets.
- Esperem 15 minuts més per homogeneïtzar-ho
És ideal acompanyar-ho amb unes verdures de temporada i un arròs integral.