Recepta estofat seita

Et proposem una recepta de tardor per cuinar a casa, ideal si tens convidats que opten per la dieta amb aliments d’origen vegetal, el “plant based diet”. Una alimentació saludable passa per consumir molts productes vegetals de temporada i descartar els productes ultraprocessats de la nostra dieta.

La cuinera Marta Gil ens proposa des de l’Aula de Cuina del Mercat de la Boqueria aquesta recepta saludable, original i fàcil de fer, acompanyada del periodista expert en nutrició Adam Martín.

Un estofat tradicional, però substituint la proteïna animal d’una vedella pel seitan, un producte elaborat a partir del gluten del blat que conté molta proteïna. I també… consells de quins aliments de temporada trobem als mercats per a una alimentació sostenible.

Ingredients: Estofat de seitan amb bolets

  • 1 bola de seitan de 250 g  
  • 1 ceba  
  • 1 pastanaga 
  • 150 g de rossinyols 
  • 1 branca de farigola 
  • 1 branca de romaní 
  • brou de verdures 
  • sal
  • oli 

Preparació: Estofat de seitan amb bolets

  • Tallem la ceba a la ploma.  
  • Afegim la ceba a la cassola amb brou d’aprofitament de verdures.
  • Marquem el seitan tallat, les pastanagues i els bolets. 
  • Afegim el seitan i les pastanagues a la cassola amb la ceba.
  • Hi afegim brou fins just cobrir-ho. 
  • Hi afegim les herbes aromàtiques. 
  • 45 minuts a foc lent. 
  • Hi incorporem els bolets.  
  • Esperem 15 minuts més per homogeneïtzar-ho 

És ideal acompanyar-ho amb unes verdures de temporada i un arròs integral.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a