Dimecres canviant, amb més núvols a la ciutat a causa dels vents, que giraran a component marítim i injectaran més humitat a les capes baixes troposfèriques.

Mig ennuvolat, amb clarianes i estones de cel més carregat

Dimecres tindrem un temps tranquil en el conjunt de comarques metropolitanes, però amb increment de núvols.

Els vents d’origen marítim injectaran humitat a capes baixes i provocaran un dia canviant i variable: estones de cel carregat, moments de cel mig ennuvolat i hores de grans clarianes.

Hi haurà algunes boires i estrats baixos matinals al Vallès i a les valls del Montnegre-Corredor. La temperatura mínima es mantindrà sense canvis, mentre que la màxima tendirà a baixar lleugerament, amb valors d’entre els 21 i els 23 ºC.

Sol en conjunt a la resta de Catalunya

Dimecres força assolellat en el conjunt del país i amb força amplitud tèrmica entre nit i dia. A primeres hores hi haurà boires matinals al prelitoral i a la Catalunya Central, especialment a la Plana de Vic.

Jornada variable en trams de la costa i el prelitoral, on els núvols faran acte de presència i deixaran el cel mig ennuvolat o tapat en alguns moments. El sol brillarà a Ponent, Terres de l’Ebre, Pirineu oriental i Costa Brava nord. Al Pirineu de Lleida hi haurà algunes bandes de núvols prims poc significatives.

La tramuntana es reforçarà a les comarques empordaneses, amb ratxes que podran superar els 70 km/h i alteraran la situació marítima. Les onades podran superar els 2 metres d’altura a la Costa Brava i nord de la costa barcelonina.

Nuvolositat variable i alguns plugims inconnexos

L’avanç de previsió ens marca un ambient mig ennuvolat o tapat a estones en aquest segon tram de la setmana, però amb pocs moments de paraigua. Dijous seguiran els núvols baixos, que podran tapar el cel, mentre que divendres podríem tenir més clarianes. Dissabte hi haurà la possibilitat de plugims, però no serà pluja continuada tot el dia i, de fet, a hores d’ara s’entreveu un risc més aviat baix de pluja.

La temperatura variarà poc i l’ambient serà suau o agradable al migdia, però sense fer calor.