El Poble Espanyol ha reunit aquest diumenge professionals de la perruqueria canina de 23 països que han participat en el campionat internacional organitzat per l’empresa Artero. En total, s’hi han inscrit 215 perruquers que, fins i tot, han vingut d’altres continents com Àsia.

Els professionals han competit en quatre categories oficials i dues d’extraoficials que permetien ser més creatius i no cenyir-se a l’estàndard estètic de cada raça. En el cas de les oficials, han competit en “stripping“, que és la tècnica utilitzada per a gossos de la raça Terrier; en spaniels, per a gossos cockers i setters; en la categoria tisora, en què s’utilitza aquest estri típic de la perruqueria; i, finalment, han competit també en la categoria caniche, on s’ha valorat la tècnica en aquesta raça concreta.

Els premis han recaigut en Elvis Lee, com a millor perruquer, i en Rubén González, com a millor feina en la categoria Best in show.

El jurat ha estat format per set professionals de l’associació europea EGA, que han hagut de valorar la feina dels concursants durant els dos dies que s’ha allargat la competició, dissabte i diumenge.