Barcelona es converteix, durant tres dies, en la capital del ioga del sud d’Europa. La segona edició del Global Yoga Congress reuneix aquest cap de setmana més de 90 mestres procedents de tot el món al col·legi Pare Damià Sagrats Cors. L’objectiu de l’esdeveniment és oferir tots els nivells i estils de ioga en un ambient que permeti conèixer professionals d’aquesta disciplina. Els organitzadors preveuen l’assistència de més de 700 participants, entre principiants i gent que ja ho té per la mà. Unes xifres que reflecteixen el boom que la pràctica d’aquesta disciplina té a casa nostra.

La diversitat de classes és tal que se’n realitzen cinc de diferents simultàniament. En una zona, es fa una demostració de ioga dance, una modalitat molt energètica i activa mentre que, en una altra, s’aposta per un estil més pausat que ajuda a relaxar-se. El ritual, però, sempre és el mateix: vambes fora, posar a prova l’elasticitat i trobar el món interior. “Amb aquesta vida generalment esverada que portem, el ioga és més important que mai com una forma de reconnectar amb el cos i trobar la felicitat que tenim dins”, reflexiona Jordi Canela, fundador del congrés.

Es vol oferir una “experiència integral”

El certamen vol oferir un ventall d’oferta ampli per tal d’aconseguir una “experiència integral i global” dels assistents. És per això que, a més de les classes, han organitzat diverses xerrades -amb un pes important per a la filosofia- i una petita fira amb estands relacionats amb el món del ioga. S’hi pot trobar roba, cosmètics o, fins i tot, estoretes. L’Ariadna Filali, cofundadora de Pan Pan Yoga, destaca que és un congrés “diferent” perquè permet relacionar-se amb molta gent “del mateix món i que comparteix els mateixos interessos” i, per tant, ajuda a “descobrir coses noves”.