El Barça Rugbi s’ha emportat el derbi català contra la Santboiana per 27 a 21. L’equip de Santiago Monteagudo ha guanyat el partit gràcies a una gran segona part. Els blaugrana ja havien derrotat el degà en la final de la Supercopa catalana i reverteixen la tendència del curs passat.

Primera part molt igualada

La primera part ha estat molt igualada i les defenses s’han imposat als atacs. Juan Pablo Socino ha avançat els campions vigents de Lliga al minut 3 de partit gràcies a un xut de càstig. El Barça ha reaccionat ràpid i quatre minuts després el capità, Bautista Güemes, ha empatat a tres gràcies a un altre xut de càstig. De nou Socino ha anotat dos xuts de càstig i ha posat el 3 a 9 en el marcador, favorable a l’equip de Sergi Guerrero. Un minut abans del descans, primer assaig del partit. El blaugrana Tomás Leonori ha avançat els locals en el marcador, 10 a 9.

Domini blaugrana en la segona part

La Santboiana s’ha avançat en el marcador en la primera jugada de la segona part gràcies a un assaig del jugador sud-africà Ruan Snyman. A partir d’aquest moment, monòleg blaugrana que ha passat del 10 a 14 al 27 a 14 gràcies a un xut de càstig de Bauti i dos assaigs de Felipe Alegría i Pablo Ortiz. En l’última jugada de partit l’equip del Baix Llobregat ha anotat un assaig gràcies a Mariano Pigatto i ha deixat el 27 a 21 definitiu. En en segon temps ha debutat el nou fitxatge de la Santboiana, el jugador gal·lès, Will Boyde.

Amb aquesta victòria el Barça Rugbi supera a la classificació la Santboiana, cinquè i sisena respectivament, tot i que tots dos equips empaten amb cinc victòries, tres derrotes i 24 punts.