L’Espanyol

no ha disputat el seu partit amb el Granadilla a causa de la vaga indefinida convocada per les futbolistes de la Primera Divisió. La capitana de l’equip blanc-i-blau ha comparegut davant els mitjans de comunicació per donar suport a l’aturada i explicar-ne els motius.

Un conveni de cara al futur

Aquest cap de setmana 16 i 17 de novembre ha començat la vaga indefinida del futbol femení, després que no s’arribés a cap acord entre la patronal i els sindicats. Paloma Fernández ha explicat als mitjans que han decidit secundar la vaga prevista i per tant no disputar el partit corresponent amb el Granadilla. Les futbolistes reclamen un conveni, establir uns mínims de salari i parcialitat i abordar temes com la maternitat. Una reivindicació que centra també l’atenció a reconèixer el 75 per cent de la jornada laboral, un salari mínim de 16.000 euros i el pagament del 100 per cent del salari en cas de baixa. “És un conveni que intenta assentar les bases de cara al futur, moltes de les que estem lluitant per això ho gaudirem poc. És de cara a les jugadores joves que venen, que tinguin les bases assentades. Estem lluitant totes juntes de cara al futur” ha explicat la capitana blanc-i-blava.

“Per a mi és trist haver arribat fins aquí”

Paloma Fernández

també ha fet referència al fet que s’hagi hagut d’arribar a aquesta situació de vaga indefinida: “Per a mi és trist haver arribat fins aquí, que no hem estat capaces de posar-nos d’acord, però esperem solucionar-ho aviat”. El proper cap de setmana també hi ha prevista una nova aturada, si no s’arriba a cap acord en els dies vinents. La jugadora perica creu que es necessita una injecció econòmica perquè es pugui arribar a aquests mínims que reclamen.

https://twitter.com/RCDEFemeni/status/1195683344383709184