El futbol femení va a la vaga

Les futbolistes de la Primera Divisió espanyola han convocat una vaga indefinida, que començarà el cap de setmana del 16 i 17 de novembre, després que no s’hagi arribat a cap acord en l’acte de conciliació entre la patronal i els sindicats celebrat aquest dilluns a Madrid.

Sense acord

Després de més d’un any i una vintena de reunions entre l’associació de clubs i els sindicats, i tot i l’esperança de jugadores com Alexia Putellas que s’arribés a un acord, no ha estat possible assolir un pacte per a un nou conveni laboral. És aquest, per tant, el motiu que ha fet que prop de 200 jugadores de 16 equips de Primera Divisió de la Lliga Iberdrola hagin adoptat la decisió d’anar a la vaga indefinida.

L’anunci s’ha produït arran de la situació de bloqueig actual entre les parts i després de 18 reunions per tirar endavant el primer i històric conveni col·lectiu en el futbol femení espanyol. Les futbolistes reivindiquen, entre altres coses, que se’ls reconegui el 75 per cent de la jornada laboral, un salari mínim de 16.000 euros i el pagament del 100 per cent del salari en cas de baixa.