Entre els dies 7 i 8 de març se celebra a Barcelona la cinquena edició del Trofeu Internacional de Natació Adaptada al Club Natació Barcelona. És una gran oportunitat perquè diversos participants puguin preparar-se per als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

La multy disability com a gran novetat

La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) ha introduït una de les grans novetats en el món de la natació adaptada. En edicions anteriors, els nedadors competien entre ells en les seves categories respectives. Tot i que aquest sistema és el que ha estat implantat durant molt de temps, en aquesta ocasió tots poden competir contra tots. És a dir, que no és important la mancança que tingui la persona. Al final, el temps es regula en funció del grau de discapacitat dels nedadors, la qual cosa afavoreix que hi hagi molta més igualtat en tots els casos i que la motivació entre uns i altres augmenti de manera exponencial. El sistema és pioner en aquest tipus de competició, a més de ser totalment inclusiu i trencar amb totes les barreres socials establertes fins ara.

Més de 350 esportistes arriben a la cita

El Trofeu Internacional de Natació Adaptada celebrat a Barcelona té molts participants, no només a Barcelona, sinó que se sumen nedadors de tots indrets, afegint-hi gent de fora de les fronteres espanyoles. La competició aquest any ha servit als participants de preparació per als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, però no només això, sinó també per buscar la mínima i classificar-se. Aquesta mínima permetrà als participants que l’aconsegueixin afrontar la segona part de la temporada amb més tranquil·litat.