Toni Freixa, precandidat eleccions FC Barcelona

El directiu del Barça entre els anys 2010 i 2015 Toni Freixa ha anunciat que es presentarà a les eleccions a la presidència del Futbol Club Barcelona. Aquests comicis està previst que se celebrin el cap de setmana del 20 i 21 de març de l’any vinent, però es podrien avançar si finalment hi ha una moció de censura i els socis la voten majoritàriament.

Freixa, directiu i candidat

La relació de Toni Freixa amb el Barça, pel que fa a l’aspecte directiu, va començar l’any 2003 formant part de la Junta Directiva presidida per Joan Laporta. Més endavant, amb Sandro Rosell al capdavant va ser nomenat portaveu de la junta i va mantenir-s’hi fins al 2015.

Aquell any va anunciar la intenció de presentar-se a les eleccions a la presidència del Barça i ho va fer després d’aconseguir els avals necessaris per poder convertir-se en candidat. Aquelles eleccions van ser guanyades per Bartomeu, mentre que Freixa va acabar en quarta posició per darrere del mateix Bartomeu, Joan Laporta i Agustí Benedito.

Freixa presentarà la seva candidatura aquest dijous, 24 de setembre, dia de la Mercè,  en un acte que se celebrarà a l’Auditori 1899. Freixa ha escollit aquest dia per ser el 63è aniversari de la inauguració del Camp Nou, un dia en el qual es farà entrega de les insígnies d’or i brillants del club als socis amb 75 anys d’antiguitat.

D’aquesta manera, Freixa es convertirà en el quart precandidat a la presidència del Futbol Club Barcelona després que ho hagin confirmat els socis del Barça Víctor Font, Jordi Farré i Lluís Fernández Alà. Queda pendent saber si l’expresident Joan Laporta també optarà a aquestes eleccions. De moment, però, no ho ha decidit al cent per cent.