La nova era de la selecció espanyola ja ha començat. La seleccionadora, Montse Tomé, ha fet oficial aquest dilluns la primera llista de convocades per als dos partits de classificació de la Nations League. Una convocatòria amb tres noms propis: Jennifer Hermoso, que no ha estat convocada per la nova seleccionadora, i la tornada de Mapi León i Patri Guijarro després de quedar fora de la llista de Jorge Vilda per al Mundial que Espanya va guanyar a Austràlia i Nova Zelanda. Les 23 convocades jugaran contra Suècia divendres, 22, a les 18.30 h i contra Suïssa el dimarts 26 a les 21 h al Nuevo Arcángel de Còrdova.

Jennifer Hermoso no va convocada amb la selecció espanyola

Una de les sorpreses de la llista de Montse Tomé ha estat no seleccionar Jenni Hermoso per aquests dos partits. La tècnica ha dit que estan amb ella i creuen que han d’escoltar totes les jugadores en tot moment i fer-los costat. També creu que “aquesta és la millor manera de protegir-la”. La nova seleccionadora no ha volgut parlar sobre la conversa en què deia a la jugadora que no constaria a la llista.

Algunes de les 39 que van firmar el manifest, dins de la llista

Fins a 20 de les 39 futbolistes, que van firmar el manifest en què demanaven canvis en la federació, han estat convocades per Montse Tomé. Crida l’atenció que a la convocatòria hi són les jugadores del Barça Mapi León i Patri Guijarro, que fa un any que van renunciar a anar convocades sinó hi havien millores en l’organigrama de la selecció. Clàudia Pina, també blaugrana, que tampoc no va anar amb el combinat estatal al Mundial, no ha estat convocada amb la selecció absoluta. Però, en canvi, sí que ho ha estat amb la sots-23, equip amb el que mai ha jugat la migcampista blaugrana.