L’esportista català Sergi Mingote ha mort a l’edat de 49 anys en patir un accident al K2. L’alpinista afrontava l’enèsim repte de la seva vida, ja que volia ser el primer en arribar al pic d’aquesta muntanya en ple hivern. Mingote no ha deixat de superar-se des del 1998. Llavors, va assolir la seva primera gran fita en arribar al cim del Cho Oyu (8.188 metres). Aquest va ser el primer cop que va assolir el punt més alt d’una muntanya de més de 8.000 metres d’alçària. Els tres anys següents va arribar dalt del Shisha Pangma (8.027 metres) i l’Everest (8.848 metres), el pic més alt de món.

Un alpinista de rècord

L’esportista de Parets del Vallès es va convertir en el primer que va aconseguir conquerir el pic de sis vuit mils en el període de 367 dies (Nanga Parbat, K2, Gasherbrum II, Lhotse, Manaslu i Broad Peak). Aquest repte no va satisfer Mingote, que va decidir buscar millorar aquesta marca. El seu objectiu era arribar al punt més alt dels 14 vuit mils del món en 1.000 dies. Però la pandèmia de la covid-19 va obligar-lo a aturar aquest repte quan havia conquerit set de les muntanyes (també va arribar al cim del Dhaulagiri). Tot i així, el coronavirus no va frenar les ganes de seguir afrontant reptes i Mingote va iniciar l’Olympic Route. En aquesta aventura, l’esportista va recórrer en bicicleta 7.200 quilòmetres a través de 10 països.

Va mostrar la seva vessant solidària

Sergi Mingote no només va destacar com a aventurer. Ell també és el creador de la Fundació Onat, que busca la integració a l’esport de les persones amb discapacitat. A més, és el fundador dels Premis Inclusius de l’Esport Català.