Toni Freixa va participar aquest divendres en la reunió convocada per Carles Tusquets, juntament amb els altres dos candidats a la presidència del Barça, Joan Laporta i Víctor Font. Aquest dissabte, Freixa ha comparegut en roda de premsa per compartir els detalls acordats entre tots els assistents.

Reunió entre els candidats i la Comissió Gestora

Abans de valorar estrictament la reunió amb el club, Freixa ha enviat un missatge a la candidatura de Joan Laporta i Víctor Font: “Això s’ha convertit en una qüestió de dos models: un que té el suport de diversos poders, i el nostre que vol preservar el Barça com un club independent, on només els socis puguin decidir el futur del club”. El candidat blaugrana ha destacat també la precandidatura de Xavi Vilajoana: “Hem de destacar el precandidat Xavi Vilajoana perquè ha fet el que cal fer. Només quatre, els tres proclamats i Vilajoana, hem conclòs el procés de recollida de signatures. La resta no ha estat a l’altura.”

A la reunió, Freixa ha explicat que es va consensuar la millor data possible: el 7 de març. També es va decidir l’ampliació dels punts de votació i demanar a la Generalitat que cobreixi legalment la possibilitat del vot per correu. “La participació és absolutament necessària. Ens vam posar a disposició de la Comissió Gestora per contribuir en tot el que necessiti el Barça.”

Èric Garcia, el fitxatge desitjat

A la reunió, també es va parlar sobre el possible fitxatge d’Èric Garcia, central desitjat pel Barça. Toni Freixa ha explicat que “és un jugador que vol venir al Barça i per això no renova amb el seu club. El 30 de juny queda lliure, per tant, el millor per al Barça és no haver de pagar pel seu traspàs“.