Xavi Vilajoana, un dels precandidats a les eleccions a la presidència del Barça, ha volgut compartir unes reflexions pocs dies després de quedar-se fora de la cursa electoral del Barça. Vilajoana va entregar oficialment 1.968 signatures de les quals se n’han validat 1.834, amb només 134 nul·les.

El procés electoral necessita canvis

Vilajoana es mostra “molt entristit” perquè “sigui notícia fer les coses com cal”, però a la vegada està convençut de la feina feta i que el seu equip i la campanya “eren molt potents”.

D’altra banda, opina que “el procés electoral blaugrana necessita canvis i que es faci d’una altra manera”, però demana que “s’analitzi en profunditat com han anat les coses” i “que les decisions que es prenguin siguin les que menys afectin el soci”. A més, creu que s’han pres “moltes decisions d’un dia per l’altre” i no s’ha fet una reflexió més profunda a l’hora de prendre-les, ni tampoc “se n’ha calculat les conseqüències”.

Vilajoana: “Si un soci creu que s’han vulnerat els seus drets, té fórmules per aturar el procés electoral”

El precandidat assegura que s’ha presentat a les eleccions a la presidència del FC Barcelona “com un soci més que és”, igual que el seu equip, i que no pensa en la impugnació dels comicis, encara que afegeix que “si qualsevol soci veu que s’han vulnerat els seus drets, té fórmules per fer-ho”.

Vilajoana segueix pensant que “amb una mica més de temps haguéssim aconseguit passar el tall, sens dubte, amb més temps i sense interrupcions”. Ha estat una campanya dura i excepcional, “el 6 de gener ens van canviar la manera com els socis ens havien de donar suport, amb la instauració del confinament municipal”, “quan et canvien les regles a mig partit, no tens temps per reaccionar“. I sobre el procés electoral ha afegit que “amb la situació actual era molt probable l’ajornament de les eleccions”, ja que en un procés com aquest “és fonamental que hi hagi la màxima participació, i ara no es pot garantir”.

Mirada posada en el futur

Xavi Vilajoana té la mirada posada en el futur i assegura que “no hi havia cap projecte com el nostre, tot i les dificultats hem sabut arribar al soci i molts ens ho agraeixen i ens envien missatges reconfortants”. I que el seu equip tenia molt clar “el que li cal al Barça en un futur”.