El Sant Martí Adrianenc és un dels beneficiats per la suspensió definitiva de totes les competicions estatals d’handbol i puja automàticament a la Divisió d’Honor Plata. Una decisió que s’ha pres per la crisi que ha produït la pandèmia del coronavirus i davant la dificultat de continuar les competicions.

Una setmana de nervis

La setmana passada ja es va especular que els liles tornarien a la Divisió d’Honor B, en la qual van jugar fa dues temporades, però fins aquesta nit que la comissió delegada de la Federació no ho ha fet oficial i no s’ha pogut celebrar a la seu del carrer de Binèfar, a la Verneda. El Sant Martí era el primer classificat del grup D de la categoria quan van aturar-se les lligues d’handbol i tenia els mateixos punts que el Sant Quirze però amb millor “goal average”, la qual cosa ha estat definitiva per a la sort dels barcelonins.

La clau, el partit del 17 de Novembre de 2019

En les 23 jornades disputades els dos equips tenien 41 punts però els barcelonins disposaven d’una diferència de gols a favor de 169 mentre que els del Vallès Occidental en sumaven 163, només sis gols però que han estat definitius.

La clau de tot va ser la victòria lila a Sant Quirze a la primera volta, els nois de Lorenzo Rueda van vèncer per 21 a 23, els dos punts més decisius de la història del club que presideix Pere López.

El que encara fa més mal als quirzetencs és que la suspensió de les competicions, el cap de setmana del 14 i 15 de març, coincidia amb el partit St Martí-St-Quirze de la segona volta (24a jornada), aquest cop s’hauria d’haver jugat al CEM Verneda.

Quatre catalans a la Divisió d’Honor Plata

Amb la restructuració de la Lliga de Divisió d’Honor B, la temporada que ve hi haurà 20 equips, quatre dels quals catalans: FC Barcelona B, Sant Martí Adrianenc, i els gironins Bordils i Sarrià de Ter.

Més alegria a la Verneda

El final de les competicions també afecta les lligues catalanes i el St Martí Adrianenc C ha aconseguit l’ascens a la Primera Catalana en ser líder del grup B de Segona Catalana quan es va aturar la Lliga el 15 de març. En aquell moment, 20a jornada, els liles tenien 35 punts per 31 del Valldoreix (amb un partit menys) i per això aconsegueixen l’ascens.