La Fundació Pere Tarrés ja ha obert les inscripcions per als casals d’estiu, tot i que encara no té la certesa que finalment es puguin dur a terme ni en quines condicions, segons com avanci la crisi del coronavirus. Reconeix que la incertesa ha fet baixar el ritme d’inscripcions, però és optimista.

Segons ha explicat a betevé el director d’acció comunitària de la Fundació Pere Tarrés, Abel Riu, han mantingut contactes amb el Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya. “Comencen a donar un missatge de moderat optimisme“, ha afirmat Riu, que ha afegit que “si no hi ha complicacions de la pandèmia, es podran fer les activitats”.

Riu també ha reconegut que afronten aquesta situació amb “una enorme responsabilitat” perquè “el col·lectiu de monitores i monitors seran els primers que rebran els infants i els tornaran a veure en un context diferent del d’aquests últims mesos”. L’any passat, la Fundació Pere Tarrés va organitzar més de 80 casals d’estiu amb més de 6.000 infants, a tot Catalunya.

L’entitat assegura que, en espera de rebre instruccions concretes de les autoritats sanitàries, ja ha definit algunes mesures i protocols de seguretat i neteja. Així, doncs, preveu un reforç de la neteja i la desinfecció, l’organització de torns, limitació de grups i elements de protecció per als equips de monitors, entre d’altres.

També s’ha adaptat el programa d’activitats de lleure a la situació actual per treballar la socialització, el benestar emocional i el compromís dels infants amb un món millor. Els casals d’estiu són activitats d’educació en el lleure adreçades a infants de tres a 12 anys que es desenvolupen principalment en escoles de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, el Camp de Tarragona i l’illa de Mallorca. Les inscripcions es van obrir el 25 d’abril.