Javier Tebas, el president de la Lliga, batalla des d’abans que la crisi del coronavirus aturés la Primera Divisió perquè el campionat s’acabi disputant tan si com no. El cap de la patronal del futbol espanyol aprofita que el Govern espanyol ha començat la fase de desescalada per manifestar que vol que la Lliga es reprengui el mes que ve.

Amb el futbol torna la normalitat

Tebas aprofita que aquesta setmana els equips de Primera i de Segona Divisió començaran la primera fase dels entrenaments per recordar que si durant aquest mes de maig en què es desenvoluparan les sessions de treball, primer en solitari, després en grups reduïts i finalment les plantilles senceres no hi ha cap alteració als plans, la competició es reprendrà ben aviat.

El futbol mou 17.000 milions d’euros a Espanya

Sempre que pot, Javier Tebas treu l’argument econòmic per parlar de la importància del futbol en l’economia espanyola. Segons fonts de la pròpia Lliga, el futbol professional genera més de 17.000 milions d’euros cada temporada, el que significa, diuen, l’1,37 % del PIB (producte interior brut). El PIB és tot el diner que produeix un país. L’any passat, segons dades del diari ‘Expansión’, el PIB espanyol va ser d’1.244.757 milions d’euros.  El president de la Lliga afegeix que aquí el futbol produeix 185.000 llocs de treball.