El Reial Club de Polo diu adeu a Europa després de perdre per 5 a 2 davant el Surbiton anglès en el primer partit de la ronda prèvia de l’Euro Hockey Leaguemàxima competició de l’hoquei europeu. Els de Roger Pallarols han anat a remolc tot el partit darrere d’un equip que ha certificat la seva superioritat, sobretot, a través del penal córner amb tres de les cinc dianes.

Pressa per marcar

Cap dels dos equips ha titubejat a l’hora d’obrir la llauna i ràpidament han fet mèrits per estrenar el marcador. El Surbiton ha estat el primer a avisar la porteria rival, més despert a l’inici de l’enfrontament, i ha forçat fins a tres penals córner per foradar la xarxa del Polo. Al tercer cop no falla i, finalment, Alan Forsyth ha transformat el llançament per fer l’1 a 0. La resposta dels barcelonins, però, ha arribat només un minut més tard a través de l’estic de Javi Cabot, que ha aprofitat una bona centrada per la banda esquerra per forçar l’empat. Amb l’1 a 1 el Polo ha reculat metres, tímid en el debut europeu després de veure porteria, i els anglesos han aconseguit el control del joc.

Domini anglès

El Surbiton ha dut la iniciativa per davant d’un Polo ofegat al seu camp i, de nou des del penal córner, els anglesos s’han posat un gol per sobre amb Luke Taylor. Els de Pedralbes ho han provat sense èxit, poc clarividents a l’àrea rival, i només des del penal córner han generat perill. Ara bé, l’atac barceloní ha quedat en no-res i s’ha arribat al descans amb avantatge per als anglesos. La tònica s’ha mantingut a la represa amb un Surbiton incisiu en atac i un Polo immers en tasques defensives, incapaç d’aturar l’ofensiva del rival. Els anglesos han seguit empenyent per aconseguir la primera diana a través de la combinació, una jugada dins de l’àrea dels barcelonins que ha culminat magistralment Zach Wallace per fer el 3 a 1.

L’adeu europeu

El polistes han millorat a través de la pilota aturada i, mitjançant un penal córner, Vicenç Ruiz ha escurçat la diferència de gols amb el 3 a 2 per arribar amb opcions a la recta final del partit. Ara bé, en l’últim quart el Polo ha vist amb impotència com el Surbiton certificava la seva superioritat. Els anglesos han ampliat la distància en dues ocasions en el darrer tram del duel, primer des del penal córner, transformat per Luke Taylor, i finalment amb el sempre complidor Alan Forsyth, màxim golejador del seu equip, que ha mostrat la seva qualitat amb un xut sec que ha significat el 5 a 2 definitiu i el comiat del Polo a l’Euro Hockey League.