wu lei coronavirus
@RCDEspanyol

L’aventura europea esperona un Espanyol que suma la primera victòria a l’Europa League davant el CSKA de Moscou per 0 a 2 en el segon partit de la fase de grups. Els de David Gallego, un pèl endormiscats al primer temps, han millorat amb el pas dels minuts per jugar a plaer el tram final del partit i sumar la primera victòria europea. L’equip encadena un empat i un triomf a l’Europa League.

Amb la pólvora mullada

L’Espanyol, entestat a protegir-se, ha signat molt poques ocasions de gol a la primera meitat i ha estat més pendent d’aturar les escomeses del CSKA que de trepitjar l’àrea rival. De fet, l’ofensiva perica s’ha empetitit encara més amb la lesió del davanter Calleri, que ha hagut de deixar el terreny de joc en detriment d’un Campuzano perdut entre els centrals russos, menys referència que l’argentí. Tot i posar setge a la porteria de Diego López, el domini local al primer temps no s’ha estès al marcador gràcies a l’encert defensiu dels de Gallego. Els blanc-i-blaus, d’altra banda, amb prou feines han generat perill, poc encertats a l’hora de connectar amb els homes del davant, i han marxat al descans sense xutar entre els tres pals.

A ritme de contraatac per coronar el cel d’Europa

Els blanc-i-blaus han girat com un mitjó la segona meitat, han recuperat sensacions i han enfocat la porteria rival a ritme de contraatac. Liderats per un Vargas i un Wu Lei elèctrics, els de David Gallego han avisat amb perill en els primers compassos del segon temps i, al minut 64, la connexió entre l’argentí i el xinès ha servit per obrir la llauna amb un contracop que ha culminat el 7 blanc-i-blau. El gol ha donat ales a l’Espanyol, alliberat per fi a Europa, i ha descol·locat un CSKA incòmode, sorprès per la diana rival. L’equip de David Gallego ha gestionat amb mestratge l’avantatge, conscient de la importància d’aquesta victòria, i en l’últim sospir del partit Campuzano ha arrodonit la victòria amb el 0 a 2 definitiu.