El Barcelona Triathlon celebrarà una nova edició aquest diumenge, 6 d’octubre, a Barcelona. El tret de sortida serà a la platja Nova de la Mar Bella a les 8.10 del matí. En total ja s’han inscrit prop de 4.000 esportistes.

Una prova solidària

Enguany aquesta prova esportiva torna als orígens i homenatja els pioners que es van iniciar en aquest esport. A més, tindrà lloc un repte solidari. Dos equips, un format pel campió del món de triatló, Javi Gómez Noya, i dos periodistes, i l’latre per un grup d’exfutbolistes de la Lliga, competiran contra rellotge. Hi haurà una quantitat incial de 15.000 €, que anirà baixant a cada segon que triguin i es pararà quan els dos equips creuïn la línia de meta donant la quantitat de diners que rebrà la fundació FUNDELA (Fundació Espanyola per al Foment de la Investigació de l’Esclerosi lateral Amiotròfica).

Presentació triatlo Barcelona

Diversitat de distàncies

La competició combina tres esports diferents: la natació, el ciclisme i la cursa. El triatló conté tres distàncies (Olímpic, Sprint i Supersprint) i tres modalitats en cadascuna d’aquestes (individual, relleus i parelles).

L’Olímpica, la prova estrella, té unes distàncies de 1500 m de natació, 40 km de bici i 10 km de cursa; l’Sprint, amb 750 m de natació, 20 km amb bici i 5 km de cursa, i el Supersprint, que són 350 m natació, 10 km bici i 2,5 km de cursa.

Presentació triatlo Barcelona

Èxit de participació

El Barcelona Triathlon és des de fa anys un esdeveniment d’èxit en la qual molts esportistes gaudeixen d’aquesta competició. Aquesta èxit de participació hi destaca la presència de les dones amb una xifra que supera el 26 %. El triatló també compta amb esportistes de tot el món i amb una participació internacional que representa el 24,9 %.