El 21 de setembre, Ona Carbonell va anunciar la seva retirada temporal de l’alta competició. La nedadora artística considera que la decisió va ser la correcta i afirma que en dues setmanes ha fet coses que fins ara mai no havia pogut fer.

La família, el primer de tot

Ona Carbonell ha viscut un seguit de novetats i canvis des de l’anunci de la seva retirada temporal. La barcelonina afirma que “el més important és la família. Durant 11 anys, per exemple, la meva parella només em veia quan arribava a casa a la nit o quan ell venia a la piscina”. També afirma que malgrat no estar embarassada, el desig de ser mare “és un dels motius pels quals he fet aquesta aturada”.

Coses que feia temps que no vivia

En només els 15 dies que han passat des de l’anunci de la seva retirada, Carbonell considera que ha viscut situacions que fins ara no havia tingut. Un exemple, els horaris. La nedadora somriu quan comenta que “ara no m’aixeco a les 6. Poso el despertador a les 8 del matí i, fins i tot, aquest dissabte aniré la boda de la meva cosina quan, fins ara, no podia anar ni en un bateig o un casament”.

La tornada a la competició

De moment, Ona Carbonell, que és la nedadora amb més medalles mundials, no es planteja el retorn a l’alta competició. Això sí, confia que quan ho faci sigui en plena forma, “com ho ha fet la meva rival directe, Svetlana Romachina que ha estat mare i ha tornat millor que mai. Però a la vida cal renunciar a coses si en vols altres com és, en el meu cas, centrar-me en la família”.

Tòquio, des de fora de la piscina

Amb la decisió de retirar-se temporalment, Ona Carbonell renuncia a participar en els Jocs Olímpics de Tòquio, una competició, però, que viurà amb intensitat ja que actualment ajuda l’equip espanyol en les coreografies. Per la medallista olímpica, “tenia ganes d’anar, però les circumstàncies manen i el cor em deia que sinó m’aturava ara, me’n penediria”.