final Copa Rei bàsquet 2024 Madrid-Barça

La final de la Copa del Rei ha estat un espectacle en tota regla. Els dos equips han mostrat una excel·lència basquetbolístic fora de tot dubte. Els intercanvis en el marcador han estat constants i fins a l’últim quart no s’ha decidit l’enfrontament. Com sempre, els detalls han decidit la final. Vincent Poirer ha estat el jugador més decisiu de l’enfrontament i ha enfonsat les oportunitats dels blaugrana d’aixecar la copa. És la 29a Copa del Rei del Madrid per 27 del Barça.

Igualtat i alternatives

Des de l’inici s’ha vist un partit molt igualat i amb alternatives. En el primer quart semblava que el Madrid aconseguia petits avantatges que, al final dels primers 10 minuts, s’han eixugat (19-19). Musa, per part dels blancs, i Laprovittola, per part blaugrana, han estat els protagonistes. En el segon quart ha continuat el ritme frenètic com ha mostrat just abans d’arribar al descans. Una cistella de Poirer ha posat per davant als de Chus Mateo, però un triple de Kalinic ha permès que els de Roger Grimau marxessin amb un 43 a 45 favorable abans del descans.

Vesely, el poder intimidatori de Tavares i els triples

Jan Vesely ha sorgit en mode anotador a l’inici del tercer quart, però Edy Tavares, poc encertat en atac, ha començat a intimidar en defensa. Tot i això, el parcial de 23 a 5 només ha servit per avançar el Madrid de tres, 66 a 63. A l’inici de l’últim quart, però, una ratxa de tres triples seguits dels madridistes (dos de Yabusele i un de Deck) han permès un parcial de 9 a 2 i la màxima diferència per als blancs final la moment (77-68).

Campazzo, en la direcció i, Poirer, anotant

L’intercanvi de cistelles ha permès que el Madrid mantingués petits avantatges dels madridistes que els de Roger Grimau han anat eixugant diferències (81-77 a falta de quatre minuts). Però el Madrid, gràcies a un Poirer molt inspirat i un Facundo Campazzo estel·lar en la direcció, ha tornat a ampliar diferències. L’encert en els tirs lliures dels de Chus Mateo (prop del 90 %) també ha estat clau perquè el Barça no ho ha estat gens (7 de 13). Al final, massa càstig per al Barça, 96 a 85.