(EFE) La natació artística espanyola, amb set esportistes catalans, ha tornat a Barcelona després de participar en al Mundial de Fukuoka. L’equip de Mayu Fujiki ha tornat de terres nipones amb un gran botí després d’aconseguir set medalles: tres d’or, una de plata i tres de bronze i acabar cinquena en el rànquing mundial.

Medalles amb ADN català

Les medalles aconseguides per la delegació espanyola han tingut molta presència de nedadors catalans. Iris Tió ha tornat a Barcelona amb una medalla d’or (equip tècnic) i dues de bronze (solo tècnic i duet tècnic). La nedadora del CN Kallipolis assegura: “Estem molt contentes. El treball que hem fet durant tots aquests anys s’hi ha vist reflectit. Ha estat un campionat molt guai. Hem sabut aprofitar el nou reglament i treure la nostra millor part artística. Els jutges ho han valorat i estem molt contentes”.

Per Tió, els bons resultats demostren que són un equip més consolidat i això s’ha traslladat en el resultat. “És molt important i ens dona molta energia i motivació de cara al Mundial de Doha (que es farà al febrer del 2024) i als Jocs Olímpics de París”.

Pel que fa a les medalles aconseguides, per la campiona mundial, l’equip anava amb la mentalitat d’anar al màxim, a totes. “Però al final, mai saps què pot passar en una competició. Mentalment m’he preparat molt, ho he visualitzat molt. No s’ha fet feixuc, al contrari. Era una cosa després de l’altra i ha estat molt bé. Hem de millorar. Cadascuna de nosaltres és diferent i necessitem el nostre espai. Quan estem nervioses cadascuna necessita el seu moment, Però, després hi ha un un moment de connexió màxima en què ens agafem de les mans, ens mirem als ulls, fem un crit amb les entrenadores i ja sabem que totes confiem en totes”.

Dennis Gonzàlez, la revelació del Kallipolis

Una altra de les medalles d’or aconseguides per la delegació espanyola al Mundial de Fukuoka ha estat la de Dennis Gonzàlez. El nedador del CN Kallipolis, que debutava en un Mundial, s’ha endut tres medalles: una d’or (solo lliure), una de plata (duet mixt tècnic) i una de bronze (duet mixt lliure). Per aquest barceloní, de 19 anys, el Mundial de Fukuoka passarà a la història perquè han aconseguit un munt de medalles. “Feia molt que això no passava i serà molt difícil de superar perquè hem fet un bon treball. Estem contents”.

El campió mundial del solo lliure assegura: “Ha sigut un campionat molt complet, hem fet tot el que havíem de fer d’acord amb el nou reglament, que ha canviat un munt. Ha sigut difícil i no sabíem què passaria al final”.

Pel que fa a la seva participació personal, Dennis Gonzàlez considera que en el duet tècnic van fer plata, un objectiu més que acomplert. “En el solo anava quart en la preliminar, però al final vaig remuntar i vaig acabar primer, i en el duet lliure vam tenir petites errades, però les vam compensar a la final i ens vam penjar el bronze, que era l’objectiu”.