La selecció espanyola de natació artística continua sumant medalles al Mundial que s’està disputant a Fukuoka. L’equip dirigit per Mayuko Fujiki s’ha penjat la medalla d’or en la rutina tècnica per equips després de sumar 281.6893 punts i ha aconseguit el primer or en equip tècnic de la història 🥇

Un or històric en natació artística

L’equip espanyol de natació artística havia acabat en la tercera posició a les fases preliminars amb 246,7484 punts. Però un exercici magnífic en la final del conjunt de Mayuko Fujiki els ha servit per penjar-se la medalla d’or en la prova reina de la natació artística. El conjunt espanyol ha aconseguit un total de 281,6893 punts que els ha permès acabar en la primera posició per davant de les seleccions d’Itàlia (274,5155) i els Estats Units (273,7396).

Aquesta és la cinquena medalla que aconsegueix la delegació espanyola al Mundial de Fukuoka després de les guanyades per Fernando Díaz del Soto (oro tècnic), els dos bronzes aconseguits per Iris Tió en el solo i el duet tècnics i la plata d’Emma García i Dennis González en el duet mixt tècnic.

L’equip que ha aconseguit la medalla ha estat format per les catalanes Iris Tió, Meritxell Mas i Paula Ramírez i juntament amb elles han nedat Cristina Arambula, Marina García, Alisa Ozhogina, Sara Saldaña i Blanca Toledano. Feia 10 anys, que la selecció espanyola no aconseguia la medalla d’or en la rutina tècnica per equips després de l’aconseguida l’any 2013 als Mundials de Barcelona.