roda de premsa Mundial seleccio Marroc pregunta BBC
Foto: @EnMaroc

La BBC ha hagut de demanar disculpes per preguntar en roda de premsa a la capitana del Marroc si hi ha jugadores homosexuals a l’equip africà. Una pregunta que va sorprendre i que es van negar a respondre al·legant que només contestarien sobre temes futbolístics.

La FIFA no deixa respondre la pregunta

“Al Marroc és il·legal mantenir relacions homosexuals. Hi ha jugadores homosexuals a l’equip? Com és la vida per a elles al Marroc?”. Aquesta va ser la pregunta que el periodista de la BBC va fer a Ghizlane Chebbak, capitana de la selecció del Marroc. Davant l’estupefacció tant de la jugadora como del seleccionador, els dos que havien sortit a respondre les preguntes, l’encarregat de la FIFA va tallar el periodista i li va dir que només respondrien preguntes relacionades amb el futbol.

Al Marroc és il·legal mantenir relacions homosexuals. Hi ha jugadores homosexuals a l’equip? Com és la vida per a elles al Marroc?”
periodista de la BBC

La disculpa de la BBC

La cadena britànica ha reconegut que la pregunta era inapropiada i ha comunicat que no tenia cap intenció de provocar cap mal o angoixa.

A la selecció del Marroc hi ha Fati Gharbi, jugadora de l’Europa, qui no va jugar cap minut en el primer partit del Marroc al Mundial. Les africanes van perdre amb contundència contra Alemanya per 6 a 0.