Martin Braithwaite ha deixat la concentració que la plantilla de l’Espanyol fa a Marbella sense avís previ. El jugador no està disposat a jugar a la Segona Divisió i s’ha declarat en rebel·lia. De fet, ja és a casa seva, a Castelldefels.

Un mal exemple per a la plantilla

La decisió unilateral de Martin Braithwaite, que va deixar l’hotel de concentració aquest diumenge, pot crear un cisma a la plantilla. Cap dels jugadors que van fer baixar l’equip a la Segona Divisió està content per haver de jugar a Segona, però l’entrenador, Luis García, ja va avisar: “Això no serà un mercat de saldos”. Es referia al fet que els jugadors amb contracte l’haurien de complir i no sortirien de l’entitat amb tanta facilitat.

Braithwaite vol jugar l’Eurocopa del 2024

Martin Braithwaite no és que no vulgui jugar a l’Espanyol, el que no vol és fer-ho a la Segona Divisió. El davanter centre danès va marcar 10 gols la temporada passada per als blanc-i-blaus i és internacional amb la selecció de Dinamarca. Als 32 anys, considera que si no juga a l’elit, el seu seleccionador podria no convocar-lo i tindria mínimes opcions de jugar l’Eurocopa de Nacions, que es disputarà a Alemanya entre el 14 de juny i el 14 de juliol del 2024.

Encara té dos anys de contracte

Braithwaite va arribar a l’Espanyol el darrer dia del mercat d’estiu de l’any passat. El Barça va prescindir dels seus serveis i l’Espanyol va fitxar-lo a cost zero. El contracte amb els blanc-i-blaus era per tres temporades, així que se li acaba el 30 de juny del 2025. La clàusula de rescissió del contracte està entre els 12 i els 15 milions d’euros i l’Espanyol no està disposat a tornar a pràcticament regalar un davanter centre golejador com ja va passar amb Raúl de Tomás la temporada passada i amb Joselu Mato.