Marius Kimutai de Bahrein i Zeineba Yimer, d’Etiòpia, han estat els guanyadors de la Marató de Barcelona 2023. I ho han fet amb rècord de la prova inclosa. Kimutai ha baixat el crono en 47 segons i l’ha deixat en 2 hores, 5 minuts i 6 segons, mentre que Yimer ha pogut fer una rebaixa molt important del rècord del circuit, de més de 3 minuts, el que permet fer un salt molt important en la marca femenina. El nou registre ha estat de 2 hores 19 minuts i 44 segons.

Kimutai ataca al quilòmetre 40

En categoria masculina, els corredors han anat en grup fins que l’última llebre ha deixat de tirar després del quilòmetre 30 i s’han quedat només tres atletes. Dos dels favorits, el kenyà nacionalitzat turc Kaan Kigen Ozbilen i l’atleta de Bahrein també d’origen kenyà Marius Kimutai juntament amb el marroquí Othmane el Goumri han aconseguit uns metres que han permès que es juguessin el triomf. A via Laietana el turc Ozbilen s’ha quedat una mica enrere després que el marroquí apressés i el corredor de Bahrein el pogués seguir.

En el quilòmetre 40, Kimutai ha fet un canvi de ritme que El Goumri no ha pogut aguantar i que li ha permès guanyar els metres necessaris per fer-se amb el triomf. Els dos quilòmetres finals, Marius Kimutai els ha fet sol i ha acabat amb un temps de 2 hores 5 minuts i 6 segons, rècord nou de la prova per 47 segons de diferència. La marca, a més a més, es converteix en la 25a millor de la història de la marató. El marroquí El Goumri ha estat segon i el turc Ozbilen, tercer.

La favorita, Yimer, guanya amb autoritat

En la femenina també ha tingut un desenvolupament similar i tres de favorites per aconseguir el rècord de la prova s’han quedat soles amb les llebres: la romanesa Delvin Meringor, l’etíop Zeineba Yimer i la kenyana Selly Chepyego. L’etíop Yimer ha fet un canvi de ritme al quilòmetre 40 i ha aconseguit una rebaixa molt important del rècord del circuit, que era de 2 hores i 23 minuts 11 i l’ha deixat en 2 hores 19 minuts i 44 segons, que la converteix en la 30a millor marca en marató de la història. Chepyego ha estat segona i la romanesa Meringor, tercera.

Cal destacar la participació estrangera”
David Escudé, regidor Esports