Josep Maria Chéliz té 82 anys i mig, com a ell li agrada recordar —”vaig camí dels 83″, ens recorda— i té una relació especial amb la marató de Barcelona. Des de la primera edició que es va disputar a la ciutat, l’any 1980 —els dos anys anteriors es va fer a Palafrugell amb la denominació de Marató de Catalunya— Chéliz ha corregut totes les edicions fetes a Barcelona. Aquest 2023 vol aconseguir la número 42.

Chéliz, dorsal número 42

L’organització ha tingut el reconeixement de donar-li el dorsal número 42 a Josep Maria Chéliz, el que correspon a la seva marató, i això vol dir que estarà a la primera línia de sortida de la marató, “al costat dels que guanyaran la prova”.

Una bona preparació i un lema

Josep Maria Chéliz s’ha preparat molt bé des que va acabar la 41a marató de Barcelona, i la que feia el número 67 del seu bagatge general. Volia fer dues tirades de més de quatre hores i al final n’ha fet quatre. El que vol, el dia de la cursa, és “gaudir-la i no patir-la, perquè si haig d’estar sis hores corrents no pot ser que estigui patint tota l’estona“. L’objectiu de Chéliz és molt clar, acabar la marató i arribar amb ganes de tornar a repetir l’any que ve amb la número 43. Coses dels maratonians.