Els nedadors del CN Sant Andreu Lidón Muñoz i Albert Escrits han aconseguit dues de les mínimes per al campionat d’Europa de Glasgow de piscina curta, però descarten participar-hi ja que una setmana després de la competició europea hauran de segellar les mínimes de cara a als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Les dues marques les han aconseguit en els 1500 metres i els 100 estils, respectivament.

Dues mínimes i un rècord d’Espanya

El Campionat d’Espanya d’hivern de piscina curta té com a gran al·licient que els nedadors aconsegueixin les mínimes per anar a l’Europeu, que es disputarà del 4 al 8 de desembre a Glasgow (Escòcia). I dos dels nedadors del Sant Andreu ja ho han aconseguit. El primer a fer-ho ha estat Albert Escrits. El nedador de Granollers ha fet la mínima en els 1.500 amb un temps de 14 minuts 37 segons 90 centèsimes. Una marca que també el converteix en rècordman de Catalunya d’aquesta especialitat.

Lidón Muñoz, mínima per a l'Europeu i rècord Espanya 100 estils
@RFEN_directo

L’altra mínima, aquesta amb rècord d’Espanya inclòs, l’ha feta Lidón Muñoz. La nedadora de Castelló ha fet mínima en els 100 estils dues vegades: en les eliminatòries i en la final. A més de proclamar-se campiona d’Espanya, la nedadora del Sant Andreu ha fet un nou rècord d’Espanya amb un temps d’un minut 0 segons i 68 centèsimes.

Pensant en Tòquio 2020

Si bé les sensacions dels nedadors en aquest Campionat d’Espanya han estat molt bones, sobretot les d’una Lidón que ha dominat amb mà de ferro i a ritme de rècord la competició, els andreuencs descarten participar en aquest europeu de Glasgow. L’ombra dels Jocs Olímpics és allargada i ho cobreix tot quan resten pocs mesos perquè es doni el tret de sortida. El bitllet olímpic se’l jugaran una setmana després de la cita europea i Lidón i Escrits provaran d’aconseguir les mínimes per ser a Tòquio 2020 en detriment de la competició a Escòcia.