Només té 22 anys i al seu palmarès ja hi figura un rècord d’Espanya. La Lidón Muñoz va aconseguir, a Sabadell, el rècord estatal dels 50 metres lliures en piscina llarga, amb un temps de 25 segons i 31 centèsimes. A aquesta marca cal afegir-hi la dels 50 m en piscina curta. De moment, la Lidón no vol descentrar-se amb aquestes fites i continua treballant dia a dia al Club Natació Sant Andreu.

La Lidón Muñoz va néixer a Castelló fa 22 anys i de ben petita va veure que la natació seria el seu medi natural. Als tres anys va començar a nedar amb el CN Castalia Castellón. Ben aviat, els tècnics de la Federació Espanyola van veure que aquesta nedadora, amb nom de la patrona de Castelló, era un diamant en brut. Amb 14 anys va marxar al CAR de Sant Cugat per formar part de la selecció espanyola de natació. Un cop al Centre d’Alt Rendiment, la Lidón va comprovar que necessitava temps per als estudis i va decidir incorporar-se al Club Esportiu Mediterrani.

Les primeres medalles absolutes

L’any 2013 va aconseguir la medalla de plata en els Jocs del Mediterrani en les proves de 4 x 200 lliures i 4 x 100 estils. En aquell equip hi havia algunes de les companyes actuals de Lidón, com la bracista Jessica Vall o Marta González.
Dos anys més tard, la castellonenca va acabar segona en els 100 lliures i tercera als 50 lliures als Campionats d’Espanya. La seva participació a les Picornell tenia la intenció de fer una bona marca per poder participar en la prova de relleus als Jocs Olímpics de Rio, cosa que no va aconseguir, però que li va servir per afrontar amb més ganes el futur.

L’any 2017, clau

L’any passat, i ja sota la disciplina del CN Sant Andreu i a les ordres de Jordi Jou, la Lidón va deixar de ser “la noia del gairebé”, en paraules del mateix tècnic. Als Europeus de Copenhaguen de piscina curta, va classificar-se per a la final dels 200 lliures. I al desembre va aconseguir el rècord d’Espanya de 50 metres en piscina curta, al CN Barcelona.