Després de participar en una final als Jocs Olímpics de Rio i aconseguir una medalla de bronze a l’Europeu de Glasgow, el nedador del Club Natació Sant Andreu, Joan Lluís Pons, afronta amb optimisme el pròxim gran repte: el Mundial de Hangzhou de piscina curta.

Una bona preparació

En Joanllu sabia, des de fa temps, que participaria en el mundial i no li ha calgut fer cap mínima per entrar a la convocatòria de la selecció espanyola que participarà en el mundial de la Xina. Amb ell hi aniran tres nedadors més del Sant Andreu: Jessica Vall, Africa Zamorano i Lidón Muñoz. La representació masculina andreuenca la completa el tècnic Jordi Jou.

Joan Lluis Pons, nedador Club Natació Sant Andreu

Precisament l’entrenador del Sant Andreu valora les virtuts de Joan Lluís Pons. La més destacada, “el talent que té. Un talent innat a l’hora de competir que no el té gaire gent”. Però el tècnic també li troba algun defecte, ja que “a vegades, li dic aquesta paraula que el desconnecta. L’haig de buscar i dir-li que ens hem de connectar i posar-nos a la feina.”

Del CAR al Sant Andreu

En Joan Lluís Pons va arribar fa quatre anys al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat des del Club Natació Palma per entrenar a les ordres de José Antonio del Castillo. Amb ell va participar als Jocs Olímpics de Rio, on va disputar la final dels 400 estils. Ara Pons ha decidit deixar la disciplina del CAR i fitxar per un club. I al Natació Sant Andreu ha trobat un ambient que li encanta.

Joan Lluis Pons, nedador

“Estic molt content i m’agrada molt el grup. És gent molt centrada i no només són nedadors, sinó que també estudien o treballen. Hi estic molt a gust“. Ho diu un nedador que podria tornar de Hangzhou amb alguna medalla a la maleta i que molt probablement s’hagi emportat apunts de microbiologia. En Joanllu estudia aquesta especialitat a la Universitat Autònoma de Barcelona.