Messi i Dembélé, celebren un gol en l'Espanyol - FCB
@FCBarcelona_cat

El Barça s’ha imposat a l’Espanyol per 0 gols a 4 en un partit que els blaugrana han dominat des de l’inici i que ha estat més desigual del que semblava abans de començar. Messi, amb dos gols de falta, Dembélé i Suárez han estat els golejadors del partit.

Messi, el primer en picar

Només s’havien disputat 15 minuts, quan Leo Messi ha creat el primer gol del Barça. El blaugrana ha agafat una pilota al mig del camp i ha encarat la porteria de Diego López. La defensa blanc-i-blava l’ha aturat amb una falta. La distància i la posició, ideals per Messi. I el 10 del Barça no ha fallat. Xut magistral a l’escaire i primer gol de l’equip d’Ernesto Valverde.

Leo Messi, jugador del FC Barcelona

L’Espanyol ha intentat reaccionar. Però què hi marcat ha estat el Barça. Ousmane Dembélé ha recollit una pilota dins l’àrea i ha col·locat la pilota lluny de l’abast de Diego López. S’havien jugat 25 minuts i els blaugrana ja guanyaven per 0 a 2. Deu minuts després, Suárez ha tingut el tercer, però el seu xut ha anat al pal.

La sentència, abans del descans

Amb el segon gol, el Barça ha baixat el ritme i l’Espanyol ha tingut alguna ocasió amb una rematada d’Hernán Pérez, però han estat els blaugrana els que han tornat a clavar el fibló.  Luis Suárez en una jugada d’insistència i d’habilitat de l’uruguaià ha significat el 0 a 3, just abans que l’àrbitre xiulés la mitja part.

Luis Suárez, jugador FC Barcelona

I més Messi

La segona part ha estat un calc de la primera. L’Espanyol amb poques idees atacants i el Barça amb un Messi en estat de gràcia. Falta executada per l’argentí i un altre cop a l’escaire, lluny de Diego López. Doblet de Messi i 0 a 4 en el marcador.

L’Espanyol ha marcat un gol després d’un cop de cap d’Oscar Duarte, però el VAR l’ha anul·lat per fora de joc. Al final victòria del Barça i Leo Messi que es converteix en el jugador que més gols li ha marcat a l’Espanyol en la lliga.

Les reaccions del derbi

Òbviament, l’argentí ha estat el centre d’atenció dels seus companys a la zona mixta. Rakitic, Piqué i, especialment Jordi Alba, han defensat l’argentí com el millor jugador del món.

Pel que fa als periquitos, Óscar Duarte ha sortit a donar la cara i ha reconegut que Leo Messi ha estat el principal factor diferenciant entre tots dos equips.