Hospitalet – Sant Andreu. Aquesta serà una de les dues semifinals del play-off exprés que decidirà els finalistes que optaran a l’ascens a Segona Divisió B i que es jugarà a finals de juliol. L’Hospitalet, líder quan es va aturar la competició per la pandèmia del coronavirus, se les haurà amb els quadribarrats després que el Comitè d’Apel·lació tragués tres punts al Sant Andreu per alineació indeguda.

Mikel Azparren: “L’Hospi és un transatlàntic però volem pujar”

El tècnic del Sant Andreu ha assegurat que el Narcís Sala s’obrirà el dia 8 per poder entrenar i un cop els facin els tests de covid-19. Azparren assenyala que “hem de conviure amb la classificació, és una incertesa però ens hem de centrar en nosaltres”. El tècnic afegeix que “l’Hospitalet és un transatlàntic però nosaltres volem pujar i no deixar escapar l’oportunitat”.

Jonathan Risueño: “Hem de tornar a demostrar que som els millors”

El tècnic del CE l’Hospitalet ha dit que tenen la instal·lació disponible a partir del dia 8 de juny però que no tornarà a entrenar fins que Barcelona passi a la fase 2. Risueño ha dit que el Sant Andreu és un rival amb la millor plantilla dels quatre, que més potencial econòmic ha tingut a l’estiu, amb jugadors de molta experiència. El tècnic no creu que el tema de l’empat sigui determinant perquè també el condiciona a l’hora de preparar el partit. Si l’Hospi i Sant Andreu empaten, els primers es classificaran per a la final. 

Un Hospitalet d’una “altra categoria”

L’Hospitalet és un dels equips amb més pressupost de la competició i que ha demostrat que és el millor equip de la Lliga. La plantilla està confeccionada per pujar a Segona Divisió B i així ho demostra també la seva superioritat al camp, on aquesta temporada, han sumat 59 punts en 27 jornades i només han perdut quatre partits. Aquest domini, però, pot convertir-se en pressió per als riberecs, perquè l’ascens és el seu objectiu principal i no fer-ho seria un fracàs. L’any passat, el tècnic Xavi Molist va ser destituït quan va perdre el lideratge de la Lliga a sis jornades per acabar. Un exemple de l’exigència que tenen els del Llobregat.

Precisament, aquesta pressió pot ajudar els homes entrenats per Mikel Azparren, que malgrat que també s’autoimposen l’objectiu de l’ascens any rere any, no tenen el factor camp a favor, i un empat els deixaria fora del play-off.  De fet, l’últim enfrontament entre riberencs i andreuencs va acabar sense gols.