tests

La Federació Espanyola de Futbol ha comunicat als clubs que participaran en els play-off d’ascens a Segona Divisió i a Segona B que els equips hauran de passar les proves del coronavirus. Aquests tests, que seran pagats per la Federació, es faran en els dies previs al primer entrenament en grup i abans del primer partit dels play-off.

Uns tests que passaran tots els afectats

En el comunicat emès per la Federació, s’informa que els tests serològics (Ig G i Ig M) es farà a la Mutualitat de Futbolistes Espanyols (MUPRESFE) i en les seus territorials que té l’entitat repartides per tot el territori espanyol. Les proves, que es podrien començar a fer de l’1 al 5 de juny, inclouran a tots els membres dels equips amb llicència federativa.

La intenció de la Federació és que jugadors, cos tècnic, metges, fisioterapeutes i resta de personal dels equips omplin un qüestionari de salut, abans de l’inici dels entrenaments grupals. En aquest informe, els afectats hauran de comunicar si presenten símptomes relacionats amb la covid-19 i, si les autoritats sanitàries o esportives no ho prohibeixen, faran un primer test.

El segon test, abans dels partits

La intenció de la RFEF és que cadascú dels equips passi un segon test el dia abans de la disputa dels partits de play-off d’ascens a Segona (on hi participen Castelló, Barça B, Sabadell i Cornellà) i els de Segona B (amb la presència de l’Hospitalet, el Terrassa, l’Europa i el Sant Andreu). Aquesta segona prova servirà per “garantir el màxim possible la salut de tots els participants de la competició”.
La Federació també recomana que “aquells equips que per les circumstàncies que sigui comencin els seus entrenaments grupals més tard del 5 de juny, esperin a la realització dels tests al moment previ de l’inici dels mateixos”. Els resultats de les proves es donaran a conèixer de manera confidencial al Departament Mèdic de la Federació i al responsable assignat per cadascú dels clubs quan el resultat sigui positiu.