El Sant Andreu rebrà la visita del Santfeliuenc
@UESantAndreu

El Comitè d’Apel·lació de la Federació Espanyola de Futbol ha refusat el recurs del Sant Andreu. Tot i que la Federació Catalana va donar la raó als andreuencs en una primera instància, la institució espanyola va dictaminar la pèrdua dels tres punts dels andreuencs en dues ocasions. La Federació tampoc no dona la raó als andreuencs pel tema del “gol average”, ja que en el grup V es decideix la classificació pel general i en altres grups es fa servir el particular. Un fet que deixa els andreuencs en 4a posició per darrere de l’Europa i modifica els partits de play-off d’ascens i les casuístiques en cas d’empat. El següent pas dels andreuencs serà anar al TAD, el Tribunal Administratiu de l’Esport, un recurs que pot trigar mesos.

L’origen de la polèmica

El Sant Andreu havia de jugar contra la Pobla de Mafumet i va fer la consulta a la Federació Catalana de Futbol per saber si el partit anterior contra el Reus (equip eliminat de la competició), comptava a efectes de sanció malgrat no disputar-se. La Federació va donar llum verda i els andreuencs van alinear Josu, comptant que ja havia complert la seva sanció. Els andreuencs van guanyar la Pobla de Mafumet i aquests van recórrer. La FCF va donar la raó al Sant Andreu un mes després. Ara, la RFEF, mesos després, diu al contrari i contradiu la mateixa Federació Catalana enmig d’una situació caòtica per la finalització de la competició.

Per què són tres punts importants?

Malgrat que a la Pobla no els afecta. La pèrdua dels tres punts i el criteri de la diferència de gols col·loca els Sant Andreu en 4a posició. Això modifica els enfrontaments del play-off, i el Sant Andreu passaria a enfrontar-se amb l’Hospitalet. En cas de victòria, si el Sant Andreu arriba a la final davant l’Europa, els escapulats en tindrien prou amb un empat. Si el TAD però, li dona la raó al Sant Andreu, i es podria viure una situació semblant a la viscuda a Tercera Divisió amb el cas entre l’Horta i el Sants.