Guillermo Altadill és un dels millors navegants de casa nostra. El barceloní, de 55 anys, ha fet set vegades la volta al món, tres d’aquestes sense escales, de les 10 participacions totals. A més, ha travessat l’Atlàntic, entre rècords i regates, ni més ni menys que 19 vegades. També ha estat en cinc jocs olímpics diferents com a entrenador, i ha aconseguit la medalla d’or en la classe Tornado Atlanta 96. Altadill i el mar és un sinònim perquè viu molts dies pujat en un vaixell i perquè de petit ja li va venir la tradició gràcies a la família.

Guillermo Altadill

Guillermo Altadill i la Ruta de la Sal

El navegant experimentat no deixa de pensar en projectes i en augmentar el número de regates en les quals participa amb reptes molt diferents, però el que no perd mai és l’amor per la navegació. Per aquest motiu, Guillermo Altadill participa una vegada més en una de les regates més clàssiques de casa nostra, la Ruta de la Sal, que aquest 2019 arriba a la 32a edició. Es tracta d’una prova en la qual guanyar no és el més important, tot i la competitivitat innata dels regatistes, i sí essencial el fet de navegar per plaer.

Guillermo Altadill a la ruta de la sal 2018

La Ruta de la Sal 2019

Aquest 2019, la Ruta de la Sal, que es disputa del 18 al 21 d’abril (en plena Setmana Santa), manté els tres recorreguts ja habituals amb sortides des de Port Ginesta, a Sitges; Dénia, a Alacant; i Port Andratx, a Mallorca. L’arribada, com sempre, serà a Eivissa, rememorant l’antiga història de la Ruta de la Sal. La novetat d’aquest 2019 és una prova “inshore” de 15 milles dins la badia de Sant Antoni de Portmany el 21 d’abril. D’aquesta prova final en sortirà el guanyador absolut de la regata en què serà un final de festa espectacular.