Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana 2018

Cursa Diagonal és, per a molts, la més ràpida de Barcelona. De fet, té un desnivell negatiu poc destacable de només 40 metres perquè es baixen 95 metres, però se’n pugen 55 (totes aquestes qüestions a la versió de 10 quilòmetres). Per aquest motiu és un problema per a molts perquè, tot i que es considera una marca homologada per a la Federació Catalana d’Atletisme, els temps no són oficials per als professionals. Tot i aquesta qüestió, en la Cursa Diagonal han guanyat atletes de renom com Carles Castillejo, Nacho Cáceres o Marta Galimany, entre d’altres, que es van voler afegir a la festa. Per tant,  el recorregut és atractiu i d’aquells que permeten mantenir un “ritme de creuer” per tal d’aconseguir una bona marca personal. Aquesta és la setena edició de la Cursa Diagona DiR Guàrdia Urbana.

Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana 2018 sortida
JJ Vico

Recorregut de la Cursa Diagonal

El recorregut de la Cursa Diagonal és d’aquells fàcils d’entendre. És gairebé una línia recta des de la sortida, a l’avinguda Diagonal a l’altura del Palau Reial de Pedralbes, i fins a l’arribada, al passeig de Garcia Faria en la versió de 10 quilòmetres. La percepció (encertada en part) és que tot és favorable. I diem la percepció, perquè la primera part del recorregut és molt més de baixada que la segona, que no és tan plana com sembla. Però globalment parlem d’un circuit molt favorable per fer marques personals. En la de cinc quilòmetres, que acaba al carrer de la Marina, el desnivell és més favorable encara.

Recorregut Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana

El perfil de la cursa

El gràfic és molt clar respecte a l’altimetria de la cursa i es pot apreciar perfectament com la primera part (final del quilòmetre 6) és molt favorable i els últimes 4.000 metres són un pèl més difícils.

Altimetria de la Cursa Diagonal DiR Guàrdia Urbana

Dades bàsiques de la cursa

  • Quan es fa? El 12 de maig a partir de les 8.30 h
  • Quina distància té? N’hi ha dues, una de 5 kmi l’altra, de 10.
  • On inscriure-s’hi? Mitjançant la pàgina web oficial de la cursa. Els preus varien de 6 a 16 euros
  • On i quan es recullen els dorsals? Diagonal DiR (c. Ganduxer 25, entrada pel parc). El divendres 10 de maig, de 10 h a 20 h, i el dissabte 11 de maig, de 10 h  a 20 h (cal especificar quan es vol recollir en el moment de la inscripció).
  • Hi ha guarda-roba? Sí, a la sortida podràs deixar la motxilla, que serà entregada a les dues arribades.
  • Quin transport públic hi ha per a la sortida? Metro Línia 3 (verda), TramBaix i autobús
  • Ideal per fer marca? Sí. La computació dependrà de cadascú.