La Ruta de la Sal és una prova nàutica que forma part del Circuit de Regates d’Altura. És una prova de 140 milles nàutiques, que se celebrarà per Setmana Santa. Aquesta que és la 32a edició, que es farà del 18 al 21 d’abril, i aquest dimecres s’ha presentat la prova al Salo Nàutic de Barcelona, en el moll d’Espanya.

D’origen barceloní, s’ha estès a diverses ciutats

La Ruta de la Sal, en el seu origen ha sortit de Barcelona i ha finalitzat a Eivissa, al port de Sant Antoni de Portmany. Aquesta ruta és la versió nord, però n’hi ha dues més, la versió est que des de l’any 1991 es va afegir i va de Dénia fins a Sant Antoni, de 120 milles nàutiques. I la versió oest,  que va d’Andratx (Mallorca) fins a Sant Antoni de Portmany, de 103 milles nàutiques.

Ruta de la Sal

Volen superar l’edició anterior

L’edició de l’any passat va reunir 73 vaixells, d’11 nacionalitats diferents i amb 425 regatistes. Per aquest any volen superar la xifra i s’han marcat una limitació de 200 embarcacions amb 1.400 regatistes.

La novetat, una regata “inshore”

La novetat en aquesta 32a edició serà la incorporació d’una regata “inshore” que es disputarà el diumenge 21 d’abril. Constarà de 15 milles nàutiques dins de la badia de Sant Antoni de Portmany, una competició rapida i tàctica que donarà el guanyador de guanyadors.