Athletic Club Espanyol
@RCDEspanyol

L’Espanyol ha perdut al camp de l’Athletic Club per 2 a 1 i segueix sense aixecar el vol aquest 2022. L’equip entrenat per Vicente Moreno no ha guanyat encara cap partit, des que el 31 de desembre va tancar l’any amb una victòria per 1 a 2 al camp del València. Els periquitos han perdut contra l’Elx i el Betis a la Lliga i el Mallorca a la Copa del Rei, i han empatat contra el Cadis a la Lliga i contra el Ponferradina a la Copa, una eliminatòria que van superar a la tanda de penals. L’Espanyol ha sortit al partit amb Vilhena, primera titularitat de l’holandès, i Dimata, que ha jugat en lloc de Raúl de Tomás, que ha quedat fora de la convocatòria per sanció. El conjunt basc ha plantejat un 11 amb moltes rotacions, ja que l’equip de Marcelino jugarà dijous l’anada de les semifinals de la Copa del Rei contra el València.

L’Espanyol es deixa remuntar

El partit ha començat molt bé per a l’Espanyol. Al minut 3 de joc, Puado ha fet una cavalcada per la banda dreta i la seva centrada ha estat aprofitada per Vilhena, que, des del punt de penal, ha superat Unai Simon. Primera titularitat de l’holandès i primer gol a la Lliga. L’alegria ha durat poc a l’Espanyol, ja que un minut més tard, Raúl García ha fet una passada en profunditat per a Oihan Sancet, que, amb un xut creuat des de dins l’àrea, ha fet l’empat. El gol s’ha donat després de la revisió del VAR. El segon de l’Athletic Club ha arribat al quart d’hora de joc, en una falta que, després d’un rebot a la tanca, ha caigut a Dani Vivian, que ha passat a Iñigo Martínez, que, de cap, ha superat Diego López. Els lleons han capgirat el partit en 10 minuts. La resta de la primera part s’han anat alternant les ocasions, però no s’ha mogut el marcador. L’Athletic Club ha marxat al descans amb avantatge.

Poc futbol a la segona part

L’Espanyol ha tornat del vestidor amb la intenció de buscar al més aviat possible l’empat, però no ha acabat de generar cap ocasió clara de gol. L’Athletic Club ha deixat passar el temps i així no s’ha desgastat per al partit de Copa del Rei. Els pericos no han fet una bona segona part i Vicente Moreno s’ha desesperat des de la banqueta amb el joc del seus jugadors. Sergi Darder ho ha provat amb un xut llunyà que Unai Simon ha enviat a córner. L’Espanyol no ha estat capaç d’empatar i ha marxat de San Mamés sense cap punt. Els lleons s’han endut el partit per 2 a 1.