RCD Espanyol Ponferradina

El RCD Espanyol ha necessitat la tanda de penals per eliminar el Ponferradina (1-3), després d’empatar a un al temps reglamentari i la pròrroga. Els llançaments des del punt fatídic han decantat la balança a favor dels blanc-i-blaus, gràcies a un estel·lar Diego López, que ha aturat dos llançaments. Embarba, Keidi Bare i Fran Mérida han anotat per classificar els periquitos per als vuitens de final de la Copa del Rei. La diana inicial blanc-i-blava ha estat obra de Pedrosa. L’Espanyol ja ha superat tres rondes de Copa després d’eliminar el Solares, el Cristo Palencia i la ‘Ponfe’. Feia 15 anys que l’Espanyol no guanyava tres partits seguits a la Copa del Rei.

Pedrosa avança l’Espanyol

El duel ha arrencat de la millor manera possible per als de Vicente Moreno. De fet, la declaració d’intencions del tècnic espanyolista amb l’onze inicial ja era un avís per als locals. I és que l’Espanyol ha saltat a El Toralín amb el mateix onze que va guanyar a Mestalla, a excepció d’Embarba. El primer avís ha arribat per la dreta, amb una bona acció d’Aleix Vidal que Darder ha rematat fora de porteria. Al minut 4, l’atac blanc-i-blau ha girat de banda, i una bona incursió de Pedrosa ha acabat amb assistència de Raúl de Tomás cap al lateral, que ha situat el 0 a 1 al marcador. Pedrosa ha engaltat un bon xut al pal curt de Sergi Puig. La ‘Ponfe’ dominava la possessió, però sense crear perill a la porteria de Diego López, que només ha hagut d’intervenir a xut de Yuri. L’Espanyol ha acaronat el segon abans del descans en diverses ocasions, una a peus de RDT i l’altre amb Puado de protagonista.

Empata la ‘Ponfe’

La segona meitat ha variat el guió. El domini estèril del Ponferradina s’ha traduït en ocasions clares pels de Jon Pérez Bolo. Diego López ha salvat l’empat diverses vegades, una d’elles amb un xut claríssim de Naranjo. El partit ha entrat en una fase de domini local, que buscava l’empat amb un Espanyol que volia matar l’eliminatòria a la contra. La sentència ha estat a punt d’arribar a peus d’RDT, però Sergi Puig ha fet una intervenció miraculosa. Però el miracle ha arribat a l’altre bàndol. Sergi Goméz ha comès un penal sobre Yuri, que el mateix futbolista ha transformat per empatar a un a tocar del minut 90. L’Espanyol ha fregat el gol salvador amb una ocasió de Jofre, però la defensa local ha evitat l’1 a 2. La pròrroga esperava l’Espanyol.

Triomf agònic als penals

El temps extra ha arrencat amb un bon Espanyol, que ha tingut el segon a peus de Dimata en diferents oportunitats. Sergi Puig, porter de la ‘Ponfe’, cada cop feia més cara de Sant. El conjunt blanc-i-blau ha assetjat l’àrea lleonesa, però l’encert no arribava. Wu Lei hauria pogut evitar els penals, però la seva rematada ha sortit fora per ben poc. La tanda de penals ha servit per demostrar que Diego López viu una segona joventut. El porter ha aturat dos xuts per certificar el bitllet per a la següent ronda.