Ferran Torres contra Vila-real
EFE/Domenech Castelló

Regust agredolç pel partit del Barça a Vila-real. Els blaugrana han aconseguit la victòria tot i que s’han mostrat molt febles en defensa i poc efectius en atac, encara que el marcador pugui indicar el contrari (3-4). El millor de tot és que sumen 3 punts i mantenen el pols al Reial Madrid a la Lliga.

El Barça, molt tou en defensa

El Vila-real ha dominat els 10 primers minuts, en què ha tingut ocasions claríssimes i, fins i tot, li han anul·lat un gol. Com diu el tòpic, però, qui perdona ho acaba pagant, i poc després una centrada de Lamine Yamal ha estat rematada magistralment per Gavi per fer el primer gol. Cinc minuts després, una errada defensiva del Vila-real ha deixat Frenkie de Jong sol davant del porter groguet. L’holandès no ha fallat i ha marcat a plaer.

El partit s’ha tornat boig i Ter Stegen ha tret la mà per salvar un gol, però no ha pogut evitar una rematada de Foyth a boca de canó. Sergi Roberto ha perdut la marca en un llançament de córner. Al minut 40 una gran jugada col·lectiva dels de Quique Setién, ha acabat amb gol de Sorloth, que igualava el partit.

Segona meitat boja

Només començar la segona part Baena ha culminat la remuntada per al Vila-real. El Barça no trobava la manera de fer mal als de Castelló, en canvi, es mostrava vulnerable als contraatacs. L’entrada de Ferran Torres ha donat aire a l’atac, i el mateix jugador ha fet l’empat gràcies a una jugada rocambolesca en què ha afusellat un rebot dins de l’àrea.

En el minut 71 el partit s’ha girat com un mitjó. Una gran jugada de Yamal ha acabat amb la pilota al pal, i a porta buida ha arribat el “killer” del Barça, Robert Lewandowski, que ha fet el seu primer gol de la temporada.

Els blaugrana han controlat el joc fins al final del partit, i s’han endut els tres punts, malgrat que ha estat un dels enfrontaments més fluixos del conjunt de Xavi.