Luis Rubiales comunicat Federació Espanyola Futbol
Foto: RFEF

(EFE) La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha subratllat que participar en la selecció “és una obligació” per a les jugadores que són convocades i ha contestat a la versió de “la senyora Jenni Hermoso” sobre el petó de Luis Rubiales amb una sèrie d’imatges que intenten demostrar que va ser la jugadora la que va alçar als braços el dirigent, com sosté l’encara president.

Participar en la selecció, una obligació

En un comunicat difós aquesta matinada, després dels emesos prèviament per la mateixa Hermoso, que va negar que el petó fos consentit, i per les jugadores internacionals, que van renunciar a jugar a la selecció mentre no hi hagi canvis a la selecció, la RFEF va assenyalar que “Respecta com ha respectat sempre les decisions de les jugadores de voler participar o no amb la selecció espanyola en els partits internacionals. Ara bé, deixa constància que la participació en la selecció és una obligació de totes les persones federades si se les crida”.

La Federació anuncia accions legals

La Federació indica que els seus òrgans competents que estan tramitant les denúncies presentades davant de la Federació, i que han intentat contactar amb Hermoso “de manera infructuosa en tot moment”.

La RFEF anuncia que exercirà totes les accions legals que corresponguin en defensa de l’honorabilitat del president de la RFEF, que ha exposat d’una manera clara i senzilla com es van produir els fets que són motiu de conflicte i escarni per part d’amplis sectors de la societat contra el president”, assenyala el comunicat.

Les “raons” de Luis Rubiales

Rubiales va manifestar durant l’assemblea federativa que es va fer aquest divendres que el petó a la boca que va fer a Hermoso durant la celebració de la victòria al Mundial femení va ser “espontani, mutu, eufòric i consentit” i que la jugadora el va aixecar de terra: “Em va agafar pel maluc, que gairebé caiem, i quan em va deixar a terra ens vam abraçar. Ella va ser la que em va pujar als braços i em va acostar al seu cos“.

Posteriorment, Hermoso va respondre a través del sindicat Futpro que “en cap moment” va consentir el petó que Rubiales li va “clavar”.

I en cap cas vaig buscar alçar el president. No tolero que es posi en dubte la meva paraula i encara menys que s’inventin paraules que no he dit“, ha assegurat Hermoso.

Les fotos, “proves” per a la versió del president

A la seva nova nota, la RFEF adjunta quatre imatges amb Rubiales pujat als braços de la jugadora, que segons l’organisme “són proves concloents que el president no ha mentit”.

“La RFEF i el president demostraran cadascuna de les mentides que es difonguin, ja sigui per algú en nom de la jugadora o, si fos el cas, per la mateixa jugadora”, remarca la Federació.

La Federació conclou dient que “La RFEF i el president, davant la gravetat del contingut de la nota de premsa del sindicat Futpro, iniciarà les accions legals que correspoguin”.