@rfef

Ho ha tingut a tocar. El Barça ha perdut la final de la Supercopa d’Espanya davant l’Athletic Club a la pròrroga (2-3). L’equip de Koeman ha deixat escapar el primer títol de la temporada després d’encaixar el gol de l’empat (2-2) al darrer minut de partit. A la pròrroga, el conjunt basc ha capgirat el marcador, amb un gol de Williams, i s’ha proclamat campió de la Supercopa d’Espanya. A més, Messi ha acabat expulsat, per primer cop amb el Barça.

“No és el títol més important, però és un títol per demostrar que estem pel bon camí” Així ha definit Koeman la importància d’aquesta Supercopa d’Espanya. Un trofeu per demostrar que l’equip es trobava en dinàmica ascendent i cada cop amb les idees més clares. Aquesta Supercopa d’Espanya hauria significat el primer títol per a 13 jugadors de la primera plantilla, entre ells cinc titulars en la final: Griezmann, De Jong, Dest, Pedri i Araujo. Però no ha estat així. El Barça ha tornat a mostrar la seva pitjor versió.

Un Barça imprecís i incòmode

Els fantasmes del passat han tornat a sobrevolar La Cartuja. La versió apàtica del Barça ha fet acte de presència durant gairebé tota la primera meitat. En els primers compassos, el conjunt de Koeman ha estat incapaç de superar la pressió de l’Athletic Club i, per tant, no ha pogut connectar amb els homes d’atac. Sense continuïtat ni profunditat. El Barça no ha generat cap ocasió clara en la primera mitja hora de partit. L’Athletic Club, per la seva part, ha posat a prova Ter Stegen. Ander Capa ha etzibat un xut que ha refusat l’alemany amb una gran estirada.

@FCBarcelona_cat

L’alegria dura poc al Barça

El Barça ha despertat abans del descans i ha posat una marxa més. Messi, com de costum, ha estat decisiu. L’argentí ha filtrat una passada magistral per a Jordi Alba. El lateral l’ha retornada a l’interior de l’àrea, però Messi no l’ha engaltada bé. El refús ha caigut als peus de Griezmann i el francès l’ha enviat al fons de la xarxa per establir el 0 a 1. El Barça ha marcat en el primer xut a porteria que ha realitzat. L’alegria, però, ha durat ben poc. En la jugada següent, Óscar de Marcos li ha guanyat l’esquena a Jordi Alba i ha aprofitat una centrada de Williams per afusellar Ter Stegen a boca de canó. D’aquesta manera, l’Athletic Club ha situat l’empat al marcador.

L’Athletic empata al darrer minut

El Barça ha arrencat la segona meitat amb més empenta. Els jugadors de Koeman han intentat pressionar la sortida de pilota del conjunt basc. Tot i això, els blaugrana no han estat lúcids en atac. Messi ha fregat el gol amb un remat de falta directa. L’Ahtletic ha aconseguit el més complicat, marcar el segon gol, gràcies a un remat de cap de Raúl Garcia. La diana ha estat invalidada pel VAR per fora de joc del futbolista basc. Els de Marcelino ho han seguit intentant i Williams ha perdonat el segon.

El Barça, en una acció aïllada, ha trenat una gran acció col·lectiva per establir el 2 a 1. Jordi Alba, amb una passada de la mort, ha assistit Griezmann, que ha superat Unai Simón amb una gran definició. A les acaballes del partit, els blaugrana haurien pogut sentenciar la final, però el Barça no ha resolt amb encert el contracop. I qui perdona ho acaba pagant. En el darrer minut del matx, l’Athletic Club ha empatat a la desesperada amb un gol de Villalibre. El futbolista basc ha guanyat la posició a Mingueza i ha afusellat la porteria blaugrana. Amb el 2 a 2 la final s’ha anat a la pròrroga.

Iñaki Williams decanta la final

La pròrroga ha començat de la pitjor manera per al Barça. Quan només s’havien disputat tres minuts del temps adicional, ha arribat una galleda d’aigua freda per al conjunt de Koeman. Iñaki Williams ha marcat un autèntic golàs per l’escaire per capgirar el marcador (2-3).

@rfef

Al minut 105, l’Athletic Club ha pogut sentenciar la final. Unai Nuñez ha estat a punt de veure porteria en una centrada lateral de Muniain. El Barça, encara estabornit pel gol encaixat, no ha mostrat signes de reacció. A la segona part de la pròrroga, el Barça ha pogut situar l’empat a 3 en diverses ocasions. La més clara, una centrada lateral que engalta Griezmann a l’interior de l’àrea. Per acabar d’arrodonir la desfeta, Leo Messi ha estat expulsat amb vermella directa, després que l’àrbitre considerés agressió el cop a Villalibre.