Que els gimnasos estiguin tancats per les restriccions ha empès molts usuaris i professors a sortir a fer esport a l’aire lliure. Han substituït la sala de màquines pel parc.

Aquest diumenge al matí, el Parc de la Ciutadella estava ple de barcelonins aprofitant l’espai per fer-hi esport. Fins i tot alguns, davant el tancament dels gimnasos, han creat el seu propi grup esportiu a l’aire lliure. Acullen tothom que s’hi vulgui unir i fan exercicis junts. A més, posen a disposició un compte d’Instagram i un número de WhatsApp.

Al passeig Marítim també s’hi han vist esportistes que, gaudint del dia de sol, han aprofitat per practicar els seus esports preferits.

Un mètode que ha vingut per quedar-se

Alguns destaquen que, arran de les restriccions, han descobert una manera de mantenir-se en forma més divertida que la convencional. I ja han decidit donar-se de baixa del gimnàs. No tenen pensat tornar-hi un cop acabi la pandèmia, ja que a l’aire lliure han descobert que “ja els està bé”.

Portar material de casa o reinventar-se

Ara bé, a l’aire lliure els manca l’equipament propi d’un gimnàs. Per això, alguns opten per portar-se el seu propi material, com cordes elàstiques, màrfegues o manuelles. D’altres, en canvi, busquen una alternativa encara més senzilla: readaptar l’entrenament.