Anna Caula ha atès betevé la setmana del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. La secretària general de l’Esport de la Generalitat ha explicat el pla d’impuls Accelerem que vol potenciar l’esport femení on hi ha creus mancances i greuges comparatius. Ella mateixa va haver de demostrar molt més quan era entrenadora de l’Uni Girona o de la selecció espanyola de bàsquet.

El pla d’impuls “Accelerem”

Entre el 2021 i el 2023, el nombre de llicències federatives femenines ha crescut un 20 %. Una gran xifra, però, no suficient. Aquest, entre d’altres, ha estat un dels motius pel qual han creat el pla d’impuls de l’esport femení, que busca obtenir referents femenins a l’esport i sacsejar alguns àmbits marcadament masculins.

Les dades diuen que hi ha un percentatge similar d’homes i dones que fan esport. Tot i l’augment, la ràtio en federats baixa a una dona cada tres homes, però les xifres més esfereïdores són a les banquetes, amb un només 17 % de dones, i als càrrecs de poder d’entitats esportives. A la presidència només hi ha un 11 % de dones. Un greuge immens que, a més, implica que temes com l’embaràs o la conciliació familiar no es posin sobre la taula.

Com podem anhelar les dones un univers que probablement no sabíem que hi érem, ni hi estàvem convidades”
Anna Caula, secretària general de l’Esport

Trenca una llança a favor de Barça, Espanyol i Europa

Anna Caula ha trencat una llança a favor d’Europa, Espanyol i FC Barcelona, de qui Yolanda Díaz, ministra de Treball i Economia Social, va dir que havien sancionat per no tenir pla d’igualtat. Afirmació que tots tres clubs van negar amb posterioritat i comunicats contundents. Per a la secretària general de l’Esport, la gran diferència entre la Generalitat i el Govern espanyol és que aquí no busquen sancionar, sinó que els clubs esportius es facin seu aquest pla d’igualtat per poder-lo executar.